Elektrisch ontharen

Last van ongewenste haargroei in het gelaat? Dan is elektrisch ontharen echt wat voor u!

In ons instituut gebruiken we zowel de blend als de diathermie methode voor ontharen. Bij de diathermie methode wordt er gebruik gemaakt van een soort stroom (hoogfrequente wisselstroom).

Bij de blend methode wordt er gebruik gemaakt van zowel hoogfrequente wisselstroom als gelijkstroom. De blend methode wordt bij ons verkozen boven de diathermie methode. Dit omdat de pijn een stuk minder is bij de blend methode. Bij blenden wordt de naald langs de haar in de huid gebracht tot hij het einde van het haarzakje heeft bereikt. Door middel van een stroomstootje wordt de haarwortel verhit. Deze laat op een gegeven moment los en wordt dan uit de huid gehaald. Tevens wordt het haarzakje kapot gemaakt door de stroom. Hierna wordt er alleen nog stroom gegeven met gelijkstroom zodat de eiwitten gaan stollen (coaguleren). Zo kan er geen nieuwe haar meer uit het haarzakje groeien. Blenden is een definitieve manier van ontharen met een geringe kans op nagroei. Met blenden kunnen alle haren verwijderd worden zelfs blonde of grijze haren.

Bovenhuids Schoonheidsinstituut heeft een specialisatie voor elektrisch ontharen en is lid van de ANBOS. Hierdoor is het mogelijk dat u de kosten van de behandeling vergoed kunt krijgen door uw zorgverzekeraar. Lees hiervoor uw polisvoorwaarden door.