Elektrisch ontharen

Kenmerk van deze “permanente” ontharingsmethode is dat elk haartje afzonderlijk wordt aangepakt.

Elektrisch Ontharen

Een al tientallen jaren gehanteerde manier om aan hinderlijke overbeharing een einde te maken, is elektrisch ontharen. Kenmerk van deze "permanente" ontharingsmethode is dat elk haartje afzonderlijk wordt aangepakt. Bij grote oppervlakken is dit een zeer tijdrovende klus en normaal gesproken is het daarvoor dus niet echt een geschikt middel. Meestal wordt deze methode gebruikt om gezichtsharen te verwijderen.

Het principe van elektrisch ontharen is dat de papil in het haarzakje (waarin de haar groeit) door een stroomstootje (warmte)wordt vernietigd, dat betekend dat we geen haren vernietigen maar het haarzakje zelf. Door de vernietiging van het haarzakje groeien er geen nieuwe haren meer in het haarzakje.

Er wordt een heel dun wegwerpnaaldje langs de haarschacht in het haarzakje geschoven. Vervolgens wordt een stroomstootje gegeven. De haar laat hierdoor los en kan worden verwijderd. Alleen als hij zich op dat moment in de groeifase bevindt, is de haar daarmee definitief "uitgeschakeld". Zo niet, dan groeit hij na een tijdje weer terug. Vanwege dit feit, en doordat per sessie maar een beperkt aantal haren kan worden verwijderd, moet de behandeling diverse malen herhaald worden.

Het voordeel van elektrisch ontharen ten opzichte van andere "permanente" ontharingsmethoden als laser en IPL is dat deze techniek geschikt is voor alle haar- en huidskleuren.

Wilt u extreme haargroei in uw gezicht of hals laten verwijderen? En bent u aanvullend verzekerd? Dan krijgt u mogelijk een vergoeding tot een maximumbedrag. U heeft wel eerst een brief nodig van uw arts. In de brief moet staan welke beperkingen u heeft en waarom u de behandeling nodig heeft.